Mamin Svet
Veselo, raspoloženo i dobronamerno društvance Vas poziva da nam se pridružite da zajedno delimo tajne, želje, iskustva, da se radujemo uspesima i neobavezno ćaskajmo u našem malom-velikom Maminom svetu!

Mamin Svet

Forum za mame, tate i njihove unikate :)
 
Veselo, raspoloženo i dobronamerno društvance Vas poziva da nam se pridružite da zajedno delimo tajne, želje, iskustva, da se radujemo uspesima i neobavezno ćaskajmo u našem malom-velikom Maminom svetu!

Delite | 
 

 PRAVILNIK FORUMA

Ići dole 
AutorPoruka
UN@
Admin
avatar

Broj poruka : 960
Points : 14711
Reputation : 0
Datum upisa : 18.01.2012
Godina : 30

PočaljiNaslov: PRAVILNIK FORUMA   Pet Jan 27, 2012 12:31 am

PRAVILNIK FORUMA

O forumu
1.1. Ovaj forum je podjednako otvoren i pristupacan svima, bez obzira na pol, starosnu dob, poreklo, versku, nacionalnu i geografsku pripadnost, seksualnu orijentaciju i politicko opredeljenje.
1.2. Ovaj forum neguje politiku jednakosti, ravnopravnosti i tolerancije.
1.3. Ovaj forum cine vlasnici, administratori, moderatori i clanovi.

Prava clanova

2.1. Svaki clan foruma ima pravo da slobodno izrazava svoje versko i nacionalno opredeljenje i seksualnu orijentaciju, u skladu sa ovim Pravilnikom. Svaki clan foruma ima pravo na pripadnost bilo kojoj religiji i naciji.
2.2. Svaki clan foruma ima pravo da ucestvuje u diskusiji u temi po izboru, kao i da otvori novu temu u odgovarajucem podforumu.
2.3. Svaki clan foruma ima pravo na slobodu govora, pravo na iznosenje svojih misli, stavova i zapazanja svojim licnim recnikom, nacinom i stilom pisanja, u skladu sa ovim Pravilnikom.
2.4. Svaki clan foruma ima pravo na pomoc administratora i moderatora u vezi sa bilo kojim tehnickim pitanjem, ako su isti u prilici i situaciji da mu pomognu.
2.5. Svaki clan foruma ima pravo na uvazavanje i postovanje od strane ostalih clanova, kako njegovih javnih stavova tako i njegove licnosti i integriteta.
2.6. Svaki clan foruma ima pravo da javno ili putem privatne poruke postavi pitanje u vezi sa forumom, njegovim uredjenjem i ovim Pravilnikom, bilo kom administratoru, moderatoru ili clanu foruma.
2.7. Svaki clan foruma ima pravo da ulozi javni prigovor, iznese kritiku, predlog ili sugestiju u vezi sa drugim clanom, moderatorom, administratorom ili ovim Pravilnikom, u skladu sa istim.

Obaveze clanova

3.1. Svi članovi dužni su:
-da postuju ovaj Pravilnik;
-da postuju i uvazavaju ostale clanove foruma;
-da ne koriste CapsLock (Poruke napisane velikim slovima se smatraju vikanjem za čime nema potrebe);
-da ne pisu postove u razlicitim bojama, iz razloga bolje preglednosti;
-da pre otvaranje nove teme pogledaju kom podforumu pripada njihova tema;
-da ne preteruju sa korišćenjem smajlija;
-da ne postavljaju postove samo sa smajlijima (osim u temama koje su predviđane samo za to);
-da pre otvaranja nove teme pogledaju da li već ista ili slična postoji (koristite opciju "Pretraga");
-da ne pišu poruke jednu za drugom (ako ste nešto zaboravili da napišete koristite opciju "Izmeni");
-da prilikom postavljanja muzike, programa, igrica kodiraju linkove;
-da ne skrecu grubo sa teme diskusije

Prava moderatora

4.1. Moderatori su ravnopravni clanovi foruma, i imaju ista prava i duznosti kao i ostali clanovi foruma, u skladu sa ovim Pravilnikom.
4.2. Moderatori, zbog funkcije koju obavljaju, imaju i posebna prava u odnosu na ostale clanove foruma.

Posebna prava moderatora

5.1. Moderatori imaju diskreciono pravo da, po sopstvenoj proceni, trajno ili privremeno uklone ili spoje odredjene postove ili delove postova, kao i teme u celosti, iz razloga bolje preglednosti tema, kao i iz razloga uklanjanja neodgovarajuceg sadrzaja kojim je prekrsena neka od tacaka ovog Pravilnika. Moderatori nisu duzni da bilo kome daju posebna objasnjenja u vezi sa postupanjem po ovoj tacki ovog Pravilnika, niti su duzni da bilo kome najave svoju odluku.
5.2. Moderatori imaju prava da, javno ili putem privatne poruke, opomenu i upozore svakog clana koji ne postupa po ovom Pravilniku.
5.3. Moderatori imaju diskreciono pravo da, po slobodnoj oceni, procene da li je clan prekrsio neku tacku ovog Pravilnika i da sankcionisu svakog clana koji ne postupa po ovom Pravilniku, u skladu sa istim.
U slucaju prigovora na njihovu ocenu, clan ima pravo da se javno, na odgovarajucoj temi, ili putem privatne poruke obrati administratoru.
Administrator je duzan da prigovor uzme u razmatranje.
Administrator nije duzan da prigovor usvoji.
5.4. Moderatori imaju prava da zakljucaju temu u slucaju da, po slobodnoj oceni, procene da je to neophodno iz razloga ocuvanja reda, tolerancije i medjusobnog postovanja i uvazavanja clanova foruma.
5.5. Moderatori imaju prava da zakljucaju, uklone, spoje ili razmeste bilo koje teme, po licnoj slobodnoj proceni, iz razloga bolje preglednosti foruma.
5.6. Moderatori imaju pravo da odaberu kome ce i na koji nacin, javno ili putem privatne poruke, odgovoriti na prigovor, kritiku, sugestiju ili predlog.

Obaveze moderatora

6.1. Moderatori su obvezni da uredjuju forum u skladu sa ovim Pravilnikom, osim ako se nesto drugo ne ugovori sa vlasnicima ili administratorima foruma.
6.2. Moderatori su duzni da svakom sankcionisanom clanu objasne razloge za izricanje sankcije.

Zabranjeno je:

7.1 Strogo zabranjeno je vredjanje i omalovazavanje bilo kog clana foruma u odnosu na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualnu orijentaciju, politicko opredeljenje, kao i po bilo kom drugom osnovu. Krsenje ove tacke Pravilnika ce biti strogo sankcionisano, u skladu sa istim.
7.2. Otkrivati identitet i lične informacije drugih članova bez njihove saglasnosti kao i kopiranje sadržaja privatnih poruka na forum
7.3. Pozivanje na nasilje, pozivanje i podstrekavanje na bilo koje zakonom kažnjive aktivnosti, ukljucujuci instrukcije ili diskusije o tome
7.4. Spamovanje bilo kog dela ovog sajta
7.5. Ponovno otvaranje tema koje su već uklonjene ili zatvorene od strane moderatora
7.6. Korišćenje vise od jednog korisničkog imena
7.7. Nepristojno ponašanje i korišćenje vulgarnih reči ili izraza
7.8. Promocija i veličanje nacizma, fašizma, sektaštva i isticanje njihovih obeležja
7.9. Omalovažavanje i vređanje živih i mrtvih političara ili javnih ličnosti kao i neposredna promocija i veličanje određenih političkih partija, njihovih lidera ili članova
7.10. Postavljanje kopiranih tekstova od preko 2.000 karaktera
7.11. Postavljanje više poruka iste sadržine
7.12.Neposredna promocija privatnih firmi, sajtova ili usluga izvan Foruma namenjenih tome
7.13. Postavljanje ilustracija koje nemaju veze sa temom diskusije
7.14. Otvaranje tema o drugim učesnicima Foruma
7.15. Odgovaranje na uvrede istom merom
7.16. Ometanje normalnog rada Foruma
7.17. Promocija piratskog softvera ili linkovi ka njemu
7.18. Narušavanje autorskih prava, posredno ili neposredno
7.19. Promocija pornografskih sadržaja ili linkovi ka njima
7.20. Promovisanje ili korišćenje softvera ili servisa za slanje neprikladnog e-mail-a
7.21.Promocija zarada u vidu lanaca sreće, piramidalnih i sličnih sistema
7.22. Objavljivanje sadržaja koji nisu u skladu sa zakonskim propisima kao i sadržaja koji su na bilo koji drugi način neprikladni
7.23. Reklamiranje proizvoda i usluga.
7.24. Linkovanje ka drugim sajtovima na mestima koja nisu prikladna za to kao i postavljanje linkova u potpisu osim ako postoji dogovor sa nekim od administratora.
7.25. Sirenje nacionalne mržnje i ruženje drugih nacija.
7.26. Promovisanje homoseksualnosti kao i promovisanje pokreta i aktivnosti uperenih protiv homoseksualaca.
7.27. Slanje lascivnih, uvredljivih i nepristojnih privatnih poruka, kao i bilo kakvo uznemiravanje drugih clanova foruma putem privatnih poruka.
7.28.Propagiranje i promovisanje pedofilije.
7.29. Postavljanje nick-ova i avatara koji vredjaju javni moral, patriotska, nacionalna, religijska i moralna osecanja i clanove foruma.

Sankcije

8.1. Clanovi koji se ne budu pridrzavali gore navedenih tacaka ovog Pravilnika ce biti sankcionisani u skladu sa istim.
8.2. Sankcije izricu administratori i moderatori foruma.
8.3. Clan koji ne bude postupao po ovom Pravilniku moze biti opomenut, upozoren ili banovan sa foruma.


Ostalo

9.1.Svaki korisnik ovog foruma odgovoran je licno za sadržaj svoje objavljene poruke.
Vlasnici, administratori i urednici foruma ne snose nikakvu odgovornost za sadrzaj poruka koje objave korisnici javno na forumu, kao ni za sadrzaj privatnih poruka.
Svaka napisana poruka iskazuje iskljucivo licni stav njenog autora.
Vlasnici, administratori, moderatori i ostali clanovi foruma ne snose nikakvu odgovornost za eventualno krsenje necijih autorskih prava, sva odgovornost lezi iskljucivo na licu koje je to autorsko pravo prekrsilo.
9.2. Dužnost vlasnika i urednika ovog sajta je da organizuju javne diskusije i da vode računa o redu i miru na sajtu.
9.3. Ukoliko nekom članu treba pomoć, moli se da prilikom otvaranja teme postavi jasan naslov koji će asocirati na sam problem. Isto tako da što jasnije i detaljnije objasni svoj problem kako bi dobio odgovarajuću pomoć.
9.4. Svaki clan foruma ucescem na forumu i pisanjem poruka prihvata rizik da njegovu poruku, delimicno ili u celosti, moze preuzeti i nadalje kopirati, eventualno izmeniti i distribuirati bilo koje lice. Vlasnici, administratori, moderatori i ostali clanovi foruma ne snose nikakvu odgovornost u slucaju ovakvih i slicnih situacija.
9.5. Vlasnici, administratori, moderatori i ostali clanovi foruma ne snose nikakvu odgovornost u slucaju bilo koje zloupotrebe poruka ili autorskih prava od strane bilo kojih lica.
9.6. Svaki clan foruma ucescem na forumu prihvata rizik da moze eventualno biti izlozen otkrivanju njegovog identiteta, licnih podataka ili uznemiravanju od strane bilo kojih lica na bilo koji nacin i vlasnici, administratori, moderatori i ostali clanovi foruma ne snose nikakvu odgovornost za ovakve i slicne situacije.
9.7. Svaki clan foruma registracijom na forum i ucescem u forumu daje administratorima neekskluzivno pravo koriscenja objavljenih poruka, bez ikakve finansijske obaveze administratora prema autoru istih.
9.8. Svaki clan foruma registracijom na forum precutno daje slobodnu izjavu volje da je saglasan sa svim pravilima ovog foruma i da ih prihvata.

Posebne napomene

10.1. Vlasnici, administratori i moderatori foruma nisu dužni da obrazlažu razloge za uklanjanje i spajanje poruka i imaju pravo da ugase naloge korisnika koji uporno krše gore navedene tacke Pravilnika.
10.2. Nemojte ulaziti u diskusije sa administratorima i moderatorima o gore navedenim tackama, u slucaju krsenja bilo koje od tacke, administratori i moderatori ce, u skladu sa ovim Pravilnikom, sankcionisati takvo postupanje i u tom slucaju nisu duzni davati objasnjenja ni pravdati svoje akcije i postupke.
10.3. Administratori imaju ekskluzivno pravo da uredjuju forum prema sopstvenom nahodjenju i to rade po slobodnoj proceni. Ovo pravo ne podleze nikakvim prituzbama ni prigovorima i na iste nece biti ni odgovoreno.
10.4. Vlasnici i administratori imaju ekskluzivno pravo da donose bilo kakve odluke u vezi sa forumom, moderatorima ili clanovima.

O Pravilniku

11.1. Ovaj Pravilnik je podlozan promenama, u celosti ili delimicno.
11.2. Vlasnici i administratori foruma imaju ekskluzivno pravo izmena i dopuna ovog Pravilnika.
11.3. Administrator je duzan da svaku znacajniju izmenu ili dopunu Pravilnika objavi na istaknutom, vidnom mestu.
11.4. Svaki clan ima pravo da ulozi prigovor, iznese kritiku ili sugestiju u vezi sa ovim Pravilnikom, bilo javno na odgovarajucoj temi ili putem privatne poruke upucene administratoru.
11.5. Administrator je duzan da svaki prigovor, kritiku ili sugestiju u vezi sa ovim Pravilnikom uzme u razmatranje.
11.6. Administrator nije duzan da usvoji bilo koji prigovor, kritiku ili sugestiju kao ni da odgovori na iste.
11.7. Uprava foruma zadrzava diskreciono pravo da u bilo kom trenutku delimicno ili potpuno odstupi od ovog Pravilnika, iz razloga dobrobiti foruma. Uprava foruma nije, u tom slucaju, duzna davati nikakva posebna objasnjenja.
11.8. Vlasnici, administratori i moderatori ne daju nikakve garancije da ce postupanje po ovom Pravilniku biti izvodljivo uvek i u svim situacijama.


Želimo da na forumu provedete kvalitetno vreme koje će biti ispunjeno korisnim i važnim informacijama za vas i vašu porodicu, kao i druženjem koje će biti prijatno. U tu svrhu postavljena su pravila koja vas molimo da primenjujete i poštujete.


Administrator ima pravo da briše u celosti ili delimično svaki materijal (tekst, fotografija, video..) koji nije u skladu sa pravilima foruma.

Ukoliko imate pitanja ili predloge možete se javiti administartoru.

Ukoliko na forumu primetite neadekvatni materijal (tekst, fotografija, video..) i bilo kakvu zloupotrebu možete javiti administratoru na mail: [You must be registered and logged in to see this link.] ili pp. Administrator će u najbržem mogućem roku analizirati i reagovati na vaš zahtev.

HVALA!
Nazad na vrh Ići dole
http://maminsvet.forumsr.com
 
PRAVILNIK FORUMA
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Mamin Svet :: Dobrodošli na forum "MAMIN SVET" :: O FORUMU-
Skoči na:  
Sve informacije i saveti na http://maminsvet.forumotion.com/ služe isključivo u edukativne svrhe. Sadržaj web portala nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze. Ukoliko brinete za svoje i zdravljesvoje bebe, preporučujemo Vam da se obavezno konsultujte sa svojim lekarom.