Mamin Svet
Veselo, raspoloženo i dobronamerno društvance Vas poziva da nam se pridružite da zajedno delimo tajne, želje, iskustva, da se radujemo uspesima i neobavezno ćaskajmo u našem malom-velikom Maminom svetu!

Mamin Svet

Forum za mame, tate i njihove unikate :)
 
Veselo, raspoloženo i dobronamerno društvance Vas poziva da nam se pridružite da zajedno delimo tajne, želje, iskustva, da se radujemo uspesima i neobavezno ćaskajmo u našem malom-velikom Maminom svetu!

Delite | 
 

 Hajde da...

Ići dole 
AutorPoruka
SuperMom
Admin
avatar

Broj poruka : 75
Points : 12720
Reputation : 0
Datum upisa : 01.03.2012
Godina : 34
Lokacija : Faro

PočaljiNaslov: Hajde da...   Sub Mar 03, 2012 10:01 am

POKRENIMO SE!
Hajde da se bavimo telom! Od trenutka kada se rode, deca se bave pokretanjem tela da vide šta mogu da urade. A mogu da urade mnogo toga! Bebe počinju meškoljenjem, hvatanjem rukicama i ‘otkrivanjem’ prstića na nogama.

Dalje prelaze na bavljenje manjim predmetima, i onda kad prohodaju, napreduju ka trčanju, skakanju i plesanju. Fizičke aktivnosti su oblast igre koja postavlja osnovu za zdravo telo tokom celog detetovog života.

Aktivna igra je usmerena na grube motorne aktivnosti – velike pokrete kao što su šetnja, bacanje ili penjanje. PLAYSKOOL igračke pomažu vašem detetu da ustane sa kauča i počne da se kreće i pomažu razvoj fine motorike i koordinacije, kao što je zakopčavanje dugmadi na košulji ili izgradnja tornja od kocki.

HAJDE DA TO REŠIMO
Neke igračke pomažu deci da nauče

slova, brojeve, oblike i boje. Ali, učenje kroz igru znači mnogo više od memorisanja ove činjenice. Bebe i mala deca su mladi naučnici-oni stalno otkrivaju kako stvari funkcionišu.

Predškolska igru pomaže deci da razviju ključne koncepte i veštine koje dolaze pre čitanja i brojanja:

Povećanje pažnje
Razumevanje pojmova kao što je ulaz / izlaz, gore / dole, brzo / sporo
Sortiranje, klasifikovanje i oduhvatanje
Pamćenje sekvence
Prepoznavanje obrazaca

BUDIMO KREATIVNI
Deca su prirodno kreativna. Sve što im treba da se izraze su jednostavan pribor za crtanje, prst-slikarstvo i vajarstvo sa Play Doh. Ne zaboravite muzičko stvaralaštva, muzika i pokret pomažu deci da razviju jezičke veštine (ritam) i matematičke veština (obrasce). Muzička igra je poboljšana igračkama koje podstiču stvaranje i poštovanje muzike, pevanja i plesa.

Neke studije pokazuju da deca koja mogu da se izraze kroz umetnost I muziku mogu bolje da rešavaju probleme I da fleksibilnije misle.

HAJDE DA ZAMISLIMO
Mašta počinje da se razvija i pre 18.meseca života, kada dete uzima kocku i pravi se da pije iz nje. Mašta će se potpuno razviti oko treće godine života, vreme kada deca svaki dan provode sate pretvarajući se.

Pozivi za igru, za drugu decu i za vas, često počinjea rečima: Hajde da se pretvaramo.Tako što se pretvaraju da lete svemirskim brodm, deca razvijaju veštine važne za kasniji život.

HAJDE DA OTKRIJEMO
Za bebe, ceo svet je nov. Oni ga osećaju svojim čulima: sluhom, vidom, mirisom, ukusom i dodirom- deci je potrebno okruženje koje ih stimuliše bez pretrpavanja. Senzorno bogaćenje može biti uzbudljivo poput poskakivanja gore-dole-ili umirujuće nalik ljuljanje u kolevci.
Nazad na vrh Ići dole
 
Hajde da...
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Mamin Svet :: Dete :: Deciji svet-
Skoči na:  
Sve informacije i saveti na http://maminsvet.forumotion.com/ služe isključivo u edukativne svrhe. Sadržaj web portala nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze. Ukoliko brinete za svoje i zdravljesvoje bebe, preporučujemo Vam da se obavezno konsultujte sa svojim lekarom.