Mamin Svet
Veselo, raspoloženo i dobronamerno društvance Vas poziva da nam se pridružite da zajedno delimo tajne, želje, iskustva, da se radujemo uspesima i neobavezno ćaskajmo u našem malom-velikom Maminom svetu!

Mamin Svet

Forum za mame, tate i njihove unikate :)
 
Veselo, raspoloženo i dobronamerno društvance Vas poziva da nam se pridružite da zajedno delimo tajne, želje, iskustva, da se radujemo uspesima i neobavezno ćaskajmo u našem malom-velikom Maminom svetu!

Uspešna "muzička" deca poznatih muzičara

Pogledajte MTV Hive izbor od "Top 5" potomaka poznatih muzičara koji su i sami relativno uspešni u svetu muzike...


Kako piše sajt MTV Hive, "ovo istraživanje je inspirisano najavom na ovogodišnjim MTV Video Music Awards, da je Beyoncé-ino i Jay-Zijevo 'destiny's child' konačno na putu". Ako se ovo dete uopšte ikada odluči na to da bavi profesijom svojih roditelja, očekivanja će biti nesumnljivo veoma visoka, i verovatno uvek veća nego što je to slučaj sa decom ljudi koji nisu i sami slavni muzičari. Sledi spisak od pet potomaka poznatih muzičara, za koje MTV Hive procenjuje da su se pod ovakvim pritiskom ipak nekako snašli...
1. Sean Lennon
Ako su vam roditelji John Lennon i Yoko Ono, verovatno je dosta dobra ideja da izaberete bilo koju profesiju osim muzike, ali se sa "Cibo Matto" i drugim svojim projektima Sean Lennon ipak nametnuo kao važna figura njujorške underground scene. Prvi put je nešto objavio sa pet godina (njegov glas se čuje na Yoko Ono izdanju "Season of Glass" iz 1981, što je prva od brojnih saradnji koje je imao sa svojom majkom), a u međuvremenu je napisao mnoge muzike za filmove, producirao albume izvođačima kao što su Soulfly i Esthero, objavio dva solo albuma sa Albert Hammond Jr.-om i 2006. objavio veoma zapažen solo album "Friendly Fire". Tata bi bio ponosan.
2. Rufus Wainwright
Rufusovi roditelji su Kate McGarrigle i Loudon Wainwright III, oboje poznati folk pevači. A on je počeo sa turnejama kao jako mlad - već u 13. godini je bio na bini sa "McGarrigle sisters" (tetka Anna i sestra Martha). Wainwright 1998. lansira prvi solo album, koji završava na vrhovima brojnih top lista na kraju godine, a za njim sledi čitav niza uspešnih izdanja, kao što su tribute izdanje za Judy Garland, "Rufus Does Judy at Carnegie Hall", kao i prošlogodišnje "All Days Are Nights: Songs for Lulu", koje mu donosi fanove možda i lojalnije nego što su ih imali njegovi roditelji. Da ne pominjemo i da ima dete sa Lorcom, ćerkom legendarnog Leonarda Cohena.
3. Carlene Carter
Rosanne Cash je možda poznatija od svoje polu-sestre Carlene Carter (njihova mama je poznata June Carter, kojoj je u sledećem braku muž bio legendarni Johnny Cash, dok je tata starije Carlene velika country zvezda iz 50-tih, Carl Smith), ali je Carlene zaista ostvarila impresivnu muzičku karijeru - osim što joj je muž i saradnik poznati britanski pevač i autor Nick Lowe, ona osvaja Grammy nominaciju za pesmu "I Fell in Love", snima sa Howie Epsteinom iz poznatog Tom Petty-jevog pratećeg benda i objavljuje brojne albume koji su dodatno smanjivali granice između "Americana rock" i tradicionanog country zvuka, od kojih je za sada poslednji "Stronger" iz 2008.
4. Frances Bean Cobain
Ova 19-godišnjakinja, čiji su roditelji Kurt Cobain i Courtney Love, nije imala previše sreće u odnosima sa svojom majkom (kao što znamo, tata više nije sa nama) - prošle godine, na primer, Love je prilično "otrovno" napadala sopstvenu ćerku putem servisa Twitter. Ali, osim što je već ostvarila karijeru kao model, Frances Bean ovih dana počinje da pokazuje kako je ipak nasledila i neke muzičke talente, kako je demonstrirala svojim prošlogodišnjim gostovanjem na pesmi "My Space" pop dueta Evelyn Evelyn . Iako je pevačica Amanda Palmer kazala da je Francis Bean tek jedna od 20 gostujućih glasova na snimku, MTV Hive veruje da od Frances uskoro možemo da očekujemo jedan zanimljiv electro-clash bend 5. Coco Hayley Gordon Moore
Na njihovom albumu sa obradama iz 1999. pod nazivom "Syr 4: Goodbye 20th Century", Sonic Youth su shvatili da im je potreban neko ko će rekreirati vrisak iz pesme "Vocal Piece for Soprano" Yoko Ono. Poznati Sonic Youth bračni par Kim Gordon i Thurston Moore su se okrenuli unaololo i ugledali svoju 17-godišnju ćerku Coco. I tako je sve počelo - sada je Coco Hayley Gordon Moore pevačiva punk benda Big Nils, koji je svoj debi album pod nazivom "Sibling" objavio u junu ove godine.Izvor: MTV Srbija


HTML Comment Box is loading comments...
Sve informacije i saveti na http://maminsvet.forumotion.com/ služe isključivo u edukativne svrhe. Sadržaj web portala nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze. Ukoliko brinete za svoje i zdravljesvoje bebe, preporučujemo Vam da se obavezno konsultujte sa svojim lekarom.